Hesse kurs:)

Hejsan hejsan!
Igår var det Hesse kurs i stallet, Jag red dressyr på Åke och är hyfsat nöjd... Det har gått bättre. Men man får iaf se det positivt när man lär sig ngt nytt varje gång:) Dagen före red jag Åke .
Dom första 30minutrarna var han motvillig och ville inte jobba, Men efter lite serpentin arbete gick han som en klocka;)
Mamma, Pappa och mellan brorsan har farit till fjällen och jag och Jonte är kvar hemma till på Söndag då vi ska åka buss till Kiruna och blir hämtade därifrån till Riksgränsen:)
Imorgon fyller Possa älsk 16 år och då ska jag hänga upp ett snöre m äpplen, morötter och bröd med kristyr på;)

sitter ju i skolan och börjar lektionen alldeles strax och har bara 50min lektion, efter det slutar vi!
Puss&Kram /Jennifer


Fotboll

Hejsaaan!
Igår var det Office Cupen här i Pajala, Fotboll då!
Det var 4st F97 lag som kom, GSK (Gällivare), KFF (Kiruna), Assi (Kalix) och så PIF såklart=)
Första matchen mot Assi förlorade vi 4-1, Alltså var det ingen bra match.
Den andra mot GSK vann vi med 8-0 Och den matchen spelade vi superbra=)
Och så den sista mot KFF vann vi med 7-1 oxå det var en bra match!
Puss&Kram /Jennifer

Massa släktingar

Hej hej!
Sitter och kollar runt på lite stamtavlor, På hästar då såklart!:)
Possa har 4 ev 5 släktingar här i Pajala, Kan ju såklart finnas mera men alla går inte att söka på.
Har oxå sett att Peleng (Googla på namnet, En ganska känd arab hingst)´s farfar och Possas farfars morfar är samma häst, Alltså Arax. Kanske ointressant för er som inte är spec häst intresserade men jag tkr iaf det är roligt att få veta om Possas släktingar=)
Somvanligt korta inlägg, Men har absolut ingen blogglust-.-
Kram

Klubbens hästar #2

Kurre
En härlig kille med pigg och busig blick, Han blir 11 i år. Ibland känns han som världens slöaste när man rider och ibland är han hur pigg som helst. Han är väldigt känslig i munnen och är man sj mjuk och stadig i handen brukar han vara riktigt rolig att rida men han är ändå ingen av mina favoriter.
Såhär står Kurre oftast i boxen, Med grimman på snedden;)
Hinner inte mera, Nu äre första skoldan efter lovet;( /Jennifer

TRF´s hästar

lHej hej! Har inget spec vettigt att göra nu så jag tänkte blogga lite=) Tänkte skriva vad jag tycker, och lägga upp lite bilder på ridklubbens hästar nu:)



Muskats
Lettiskt Halvblod, 165cm i mkh och snart 17år. Klubbens enda storhäst, En riktig fin häst och läromästare:) Förut tyckte jag inte speciellt mkt om att rida honom men nu är det jätte kul då han är så välutbildad och arbetsvillig! Han kan vara lite tittig men jobbar man bara på så koncentrerar han sig på det ist. Han är ganska rolig att hoppa för att man får övetyga honom ganska mkt så han inte springer förbi eller vägrar. Jag sj har hoppat 85cm m honom.
Muskats täckesfotning:)
Irish My
En riktigt fin skäck-tjej på snart 16år, D-ponny. Hon känns ibland som en orm i dressyren när hon försöker komma undan arbetet, Men oftast är hon superfin och lyssnar bra. Hon är som Muskats lite tveksam i hoppningen men har man nog korta tyglar (Ger såklart eftergift över hindret!) och driver på ordentligt så brukar det funka bra:) En perfekt nybörjarhäst! Jag har som högst hoppat henne 90-100 cm.
Som ni ser är hon väldigt kamera rädd:/
Hinner inte m mera hästar nu, Fortsätter när jag har lust ngn gång;) För nu blire stallet!
/Jennifer

Bästaste Possa;)

Hej hej!
Igår åkte vi ju somsagt till hästkliniken i Uleåborg, Finland.
Det tog ca 4½-5h dit och lika länge tillbaka hit upp till Pajala. Possa var väldigt lätt att lasta och det tog bara ca 10min att få in henne i transporten!
När vi var framme visade vi passet/Vaccinations intyget och så fick Possa lastas av och låna en box.
Hon var faktist super lugn där borta och hon lade inte bak öronen en endaste gång även fast hon hade hö i boxen:)

Vi fick komma in till det "riktiga" stallet och där började en veterinär känna på Possas rygg och han tyckte att hon var öm på manken, Vilket jag även känt tidigare. Vi tog ut Possa och så gick jag och sprang m henne så han skulle få se hur hon rörde sig och det märktes ingenting, Vilket alltså är jätte bra:) Sen gick vi in till stallet igen och fick henne röntgad och ultraljuds undersökt. Det visade sig att hon hade skadat ett av kotutskotten, Alltså var det en lös benbit i en av mankens kotor.
Så nu blir det skrittning för hand i en månad, Sen om hon inte ömmar ngt kan jag börja rida henne barbacka i 1månad. Och efter det ska vi tillbaka till kliniken och röntga henne igen.

Dom var väldigt duktiga på kliniken, Nogranna och förklarade tydligt. 

Och idag har jag Hoppat My! Det var riktigt roligt och vi hoppade som högst ett 70cm plank:)
Senare ska jag o rida antingen Åke lr Cody=)


Bilder från Finland kommer troligen, När jag orkar föra över dom till datan:)

Lots of Love /Jennifer

Lastning & klinik besök

Då var det bokat. På Torsdag far vi med Possa till Finland och röntkar henne i ryggen.
Därför har vi lasttränat henne idag då hon har varit lite jobbig m det. Den här gången tog det endast 20-30 min!
Först gick vi runt på utebanan en liten stund, För att jag ville känna att både jag och Possa var helt lugna. Sen gick vi mot transporten och direkt blev hon lite uppstressad.
Först lät jag henne nosa lite på rampen och sen började jag ta in henne. Jag höll emot i longerlinan och gick hon bara ett steg fram så gav jag eftergift lät henne stå en liten stund och backade ner henne igen för att hon inte skulle bestämma när hon ville lr inte ville gå in. Så nästa gång gick vi in flera steg osv osv. Till slut gick vi hela vägen in och det gick super bra! Sen backade vi ut och hon fick massa beröm =)
Ursäkta om jag inte förklarar så bra men men...
Possa sover
Jag & min fina tjockis ;D
Finaste njuter av solen:)
vackraste pomperipossa♥
/Jennifer

:)


http://tavlingsryttaren.se

Tävling #2

Var med du oxå!
http://showjumper.blogg.se/

Tävling

http://lovicious.blogg.se/

Avril Lavigne - Alice Wonderland

Hej hej!

Sitter hemma och har det tråkigt just nu:/ Ska till stallet halv 6 så det är ett bra tag tills dess.

Jag tror jag ska longera Possa över bommar idag så hon ska få arbeta lite med ryggen, Allt inom motioneringen med Possa blir så mkt roligare med bommar/hinder framme då hon blir mkt positivare till att arbeta=)

Nu ska jag fortsätta att ha tråkigt och så får jag se om jag orkar skriva ett inlägg på kvällen.

Mobilfoto på Kurre;)

/Jennifer


Possa älsk<3

Hejsan!
Possa har ännu ont i ryggen så jag leder, longerar och har henne lös i ridhuset. Hon gillar inte alls att bli longerad - Jag håller med henne, Hur roligt kan det vara att bara springa runt i en volt hela tiden? - Men ibland måste hon ju få jobba ordentligt. Detdär med att vara lös fattar hon fortfarande inte men vi kämpar på=)
Igår ledde jag Possa först ute kring hagarna och på utebanan och sen gick vi in i ridhuset där jag släppte lös henne. Jag gick upp på läktaren och hon gick runt lite och luktade. Nångång när jag smackade började hon trava lite men inget mer. Mamma kom in och jag tänkte gå ut en sväng med grepen. Possa hade tydligen blivit lite orolig när jag gått och ställt sig vid sargdörren. Jag kom in igen och gick ner och när jag ropade på Possa så gnäggade hon till mig! =)
Min fina häst♥
Jag har oxå börjat sköta henne i boxen och hon står helt lös. Det känns lugnast så, Hon har chans att kunna gå undan om något känns obehagligt och jag tycker det är skönt att kunna hantera henne så=)
Puss&Kram /Jennifer

RSS 2.0