Massage

Hejsan svejsan;)
Är fortfarande förkyld så har varit hemma i 3 dagar nu.

Igår blev Possa masserad av Lina=) Stundtals stod hon och sov och stundtals tyckte hon att det var obehagligt så då höggs det. Efter det promenerade jag med henne i ridhuset i 15min.

Nu kommer jag inte på något speciellt vettigt att göra så ska nog spela nåt på datan=)

Kram /Jennifer

Novell del 1

Att vara oälskad är ingens dröm.
Men det var precis det vad Sunset & Charlotte var.

Felicia, Klassens värsta mobbare var igång.
-Usch, Kolla vilka kines ögon Charlotte-tönten har! Sa hon högt och gällt så alla skulle höra.
Charlotte tittade ner på skorna och gick fort förbi det stora skrattande gänget.
Tårarna letade sig nedför hennes kinder och hon rusade ut ur skolan.
Hon var mobbad, Utfryst och helt ensam.
Till och med tjejerna i 3:an retades med henne även fast dom var 4 år yngre.

Snyftande och nästan förblindad av tårarna gick hon mot ett ställe där hon kunde vara ifred, Där ingen kommenterade hennes utseénde och det var ett ställe där alla var vänner och betydde lika mycket...
Hon var på väg till stallet Midnatt sol

Med en djup suck drog Charlotte in doften av sommar, hö och häst.
Hon log snett när stallägaren Rolfs berner sennenhund Rascal kom henne till mötes glatt gläfsande och med svansen viftande.
-Flytta på dig, Rasse! mumlade hon och kikade in i boxen närmast sig, Där det engelska fullblodet Ture stod och åt glupskt från hönätet som hängde på den bortersta väggen.
Ett högt skri hördes och Charlotte hörde Rolf klaga. Nyfiket öppnade hon stalldörren igen och flämtade.






Hejsan! som ni ser har jag börjat skriva en novell, Kanske inte världens bästa precis men det är kul att ha något att göra när man har tråkigt som nu t.ex när jag har blitt förkyld:/ =)

Fortsättning kommer när jag orkar skriva ;)
/Jennifer

Mitt 100:e inlägg

Riktigt kass uppdatering som vanligt.
Possa har fått ont i ryggen och därför undviker jag att rida henne.
Istället jobbar vi från marken!
Jag börjar med att börja leda henne med hängande grimskaft i båda varven och träna på halter och ryggningar. Läste att man kan fokusera på en speciell punkt (t.ex en bokstav i ridhuset) och sen när man kommer fram till punkten tänka att du ska stanna och samtidigt högt säga ''Stopp" så stannar hästen lättare än att du helt plötsligt få för dig att stanna. Det funkar faktist riktigt bra! Samma sak kan man göra när man ska gå fram igen eller börja trava. Jag sprang med henne lite oxå.
Sen satte jag fast longerlinan i grimman och longerade henne ett tag i båda varven, Där växlade jag mellan skritt och trav. Har ingen aning hur mycket hon är longerad tidigare. Galoppen kan man ju ta senare då hon verkar lite osäker på vad hon ska göra, Hon racear och sen tvärstannar hon, Så det kommer ju senare när man vet att hon riktigt lyssnar på en i skritt och trav.
Sen släppte jag lös henne. Och kan bara säga att Possa inte alls visste vad det handlade om. Jag har sett andra hästar som springer som tokar och rullar osv. Men det Possa gjorde som mest när jag smackade på henne var att trava i en volt och sedan komma tillbaka till mig. Oj vad hon såg undrande ut! Jag lät henne vara lös men gick själv till den andra delen av ridhuset, Hon följde som vanligt inte efter, satte mig på huk och grävde lite i sanden och koncentrerade mig på annat än just henne. Efter ett bra tag blev hon så nyfiken på vad jag gjorde så hon kom! Självklart berömde jag henne mycket. Efter det gick jag runt lite hursomhelst i ridhuset och hon följde efter mig som en hund! Jag prövade att springa och hon började trava, Jag stannade och hon gjorde desamma. Så hon accepterade mig som ledare och vi gjorde det tillsammans istället för att bara jag bestämde. Så utan att skryta har jag kommit en bra lång bit på vägen till att bli Possas kompis och ledare, Och det är jag stolt över!
Jag är faktist glad  att hon är som hon är , För jag har fått kämpa för att hon ska acceptera mig och man får en sån riktigt bra vän när man väl lär känna en sån häst. Jag har absolut en bra bit kvar innan hon litar på mig helt och innan vi har lärt känna varandra, Men jag vet att det är värt det.
/Jennifer

Manboy - Erik Saade

Hej!
Det var super kul i Ylläs, Där jag och Tova åkte slalom:) Vi åkte i ca 2½ i sträck :)
Nu ska jag titta True Blood och sen ska jag duscha och efter det ska jag sova:)

Sorry för mina korta och ointressanta inlägg men jag har ingen lust att blogga för tillfället.

/Jennifer

Slalom

Hej!
Idag har det inte hänt speciellt mycket, Jag har ridit Possa på ute banan (gjorde det igår oxå) och det gick ganska bra. Sen for vi till min gammelfarmor i Tärendö och åt middag:)

Imorgon ska vi fara och åka slalom och Tova ska med:)

Kommer inte på så mkt mera att skriva men skriver imorgon igen

/Jennifer

Hesse kurs

Hej hej!
Har inte orkat blogga alls dom senaste dagarna...

På kursen för Andreas Hesse red jag ju Muskats. Gick in i ridhuset och värmdeupp honom i skritt,trav och lite galopp oxå.
Vi tränade mycket på formen och att Musse inte skulle gå förböjt genom att ställa utåt 3steg och inåt 3steg, Gjorde även samma sak i galoppen.
Sen skulle jag rida skänkelvikning öven diagonalen, Riktigt jobbigt kan jag bara säga! Gick ju som det gick men är supernöjd;)

Possa har jag börjat arbeta normalt med igen efter förkylningen och hon är oftast riktigt positiv!
Och så tömkörde jag Emil i förrgår(?) min lilla prins tyckte det var jättekul och har var riktigt duktig, Skritt,trav och lite galopp.

kram /J

Matte = Riktigt tråkigt

Vi har haft matte test för någon vecka sen och fick in svaren igår.
Jag hade 38 rätt av 59, Så det är verkligen inte min starka sida, Plus att det är riktigt tråkigt....-.-

Det var bara det jag skulle skriva, Hur det gick på Hesse kursen skriver jag senare för nu har vi musik;)


Puss /Jennifer


RSS 2.0